начало | Bulgarianbg | Englishen

Нашите книги

 Домашно огнище

Второто издание на най-големия каталог за семейни хотели и къщи за гости в България „Домашно огнище” вече е на пазара. В изданието са включени над 500 къщи за гости, семейни хотели и вили, в които човек може да намери гостоприемство и и вкусни български гозби.

Всички обекти, включени в книгата, са разпределени в девет региона – Софийски, Рило-Пирински, Родопски, Западен Балкан, Централен и Източен Балкан, Тракийски, Дунавски, Странджански и Черноморски.

Къщите за гости и хотелите са представени с кратко описание на условията, които предлагат, снимка/и и контаки. За всеки един от регионите има полезна информация за забележителности, маршрути и други възможности за туризъм.

Справочникът „Домашно огнище” е част „Пътеводител на българския пътешественик” – най-успешната поредица туристически пътеводители в България. Издател на книгата е медийна компания „Бук Бутик”.
Коричната цена на „Домашно огнище” е 15 лв. Книгата можете да откриете във всички големи книжарници, бензиностанциите в страната, както и онлайн.  

Повече информация за начините за закупуване на книгата ще откриете  тук.

 Българските манастири и църкви
„Българските манастири и църкви” е най-новата книга от поредицата "Пътеводител на българския пътешественик". Изданието е посветено на едни от най-интересните и важни за историята на България храмове и манастири.

"Българските манастири и църкви" включва общо 56 свети места, с полезна информация за географски координати, телефон, работно време и възможности за настаняване. За удобство на туристите храмовете и манастирите са разделени по региони, а със схематична карта е показано местоположението им в България. Всички свети обекти са обединени и представени и на голяма карта в пътеводителя.

В книгата всеки може да намери нещо за себе си - вярващите повече за историята на манастира и чудотворните икони, а обикновените туристи - интересни факти за архитектурата и строежа на сградите.

Книгата "Българските манастири и църкви" се продава във всички големи книжарници в страната на цена от 10 лв.

Повече информация за начините за закупуване на книгата ще откриете тук. 

  Bulgaria Ghid

Пътеводител за България на румънски език

Румънските туристи вече имат своя пътеводител за България - Bulgaria Ghid

Поради изключителния успех на пътеводителя Bulgaria Guide, издателство Бук Бутик пусна на пазара румънска версия на пътеводителя.

Bulgaria Ghid e пътеводител за България на румънски език и е на разположение на всички, които искат да научат повече за туристическите забележителности на България. Освен, че ще се запознаят с интересни факти от историята, традициите и фолклора на южните си съседи, румънските туристи, пътуващи из страната с Bulgaria Ghid, ще откриват както популярни, така и не толкова познати обекти и дестинации.

Освен 144 страници с информация, читателите ще открият изключително богат снимков материал. Възможностите за туризъм са разделени в десет раздела - морски, планински, религиозен, културен, СПА и уелнес и др.

Коричната цена на изданието е 12 лева. Освен на румънски, пътеводителят е достъпен още на английски, немски и руски език.

Повече информация за начините за закупуване на книгата ще откриете тук.

 

       Путеводитель по Болгарии

Пътеводител за България на руски език

„Путеводитель по Болгарии” е новият руски пътеводител за България

На книжния пазар вече може да бъде намерен „Путеводитель по Болгарии” - пътеводителят на руските туристи в България.

На 144 страници туристите ще открият полезна информация за географското положение, историята и празниците на България. С атрактивен дизайн и богат снимков материал,  „Путеводитель по Болгарии” разказва за природните забележителности на страната, манастирите, еко и планинските маршрути, селския туризъм, голф и СПА дестинациите на България.

Пътеводителят има няколко раздела - „Българските градове”, „Черноморие”, „Българските планини”, „Еко и алтернативен туризъм”, „Културен туризъм”, „Религиозен туризъм”, „СПА и уелнес” и др.

„Путеводитель по Болгарии” е руският вариант на Bulgaria Guide-пътеводител за България, който излезе на английски език през ноември 2010 г.

Коричната цена на руския пътеводител е 12 лева. Пътеводителят може да бъде намерен още на английски, немски и румънски език.

Повече информация за начините за закупуване на книгата ще откриете  тук.

 

  Reiseführer Bulgarien

Пътеводител за България на немски език

Bulgaria Guide вече е достъпен и на немски език

Пътеводителят на чуждестранните туристи в България  - Bulgaria Guide вече може да бъде намерен и на немски език.

Пътеводителят може да бъде открит под името „Reiseführer Bulgarien” и също като английското издание съдържа богата информация за историята, географското разположение, традициите и фолклора на България.

Немските туристи ще открият множество възможности за туризъм в България. Освен популярните туристически обекти, в немския пътеводител  „Reiseführer Bulgarien” са намерили място много непознати и не толкова известни кътчета от страната ни.

Текстовете са илюстрирани с богат снимков материал, който показва по прекрасен начин градовете, селата, резерватите и манастирите, а също и зимните и морски курорти, включени в изданието.

Коричната цена на „Reiseführer Bulgarien” е 12 лева. Пътеводителят може да бъде намерен още на английски, руски и румънски език.

Повече информация за начините за закупуване на книгата ще откриете тук.

 

   Bulgaria Guide

Пътеводител за България на английски език

Пътеводителят Bulgaria Guide е на английски език и е предназначен за чуждестранните пътешественици и любители на приключенията, които са насочили интереса си към България. На 144 страници читателите могат да открият разнообразна информация за страната, историята и културата на българите, за градове, села, резервати, манастири, природни и културни забележителности, възможности за еко, селски, спортен и алтернативен туризъм.
Текстовете са допълнени от прекрасни фотографии от цялата страна. Изданието е в удобен формат и с атрактивен дизайн.
Пътеводителят може да се намери в книжарниците в цялата страна.

Повече информация за начините за закупуване на книгата ще откриете тук.

 

 Пътеводител на българския пътешественик 2011

Обновеното издание на „ Пътеводител на българския пътешественик” събира на едно място интересни факти за българските туристически забележителности, полезна информация и маршрути, които са изпробвани от авторите на книгата.

Новото издание е допълнено с още текстове и красиви актуални снимки.В книгата ще намерите и една изцяло нова рубрика, посветена на активния туризъм и различните видове дейности, които могат да се практикуват сред природата.

За да бъде още по-полезен, "Пътеводител на българския пътешественик" съдържа подбрана селекция от десетки конкретни идеи и маршрути за пътуване през свободното време и почивните дни.

"Пътеводител на българския пътешественик" ще ви припомни колко красива е България и ще ви провокира за приключения и пътешествия.

Повече информация за начините за закупуване на книгата ще откриете тук.

 

Домашно огнище

Справочникът „Домашно огнище” – справочник за къщи за гости и семейни хотели в България е част от успешната поредица „Пътеводител на българския пътешественик” и е на пазара от началото на месец май 2010 г.

В книгата са включени повече от 260 къщи за гости, семейни хотели и вили  от цялата страна, категоризирани в различни рубрики според района, в който се намират. Всеки хотел е представен с кратка информация, снимка(и), контакти, условия и цени.

С иконки за лесно и бързо ориентиране са представени условията и екстрите, които се предлагат. Освен справочната информация, в изданието преди всеки раздел е включено описание на забележителностите в района.

Коричната цена на справочника „Домашно огнище” е 8.00 лв.

Повече информация за книгата и начините за закупуване ще откриете тук.

 

 Къмпинг на 3 морета

Справочникът „Къмпинг на 3 морета” е част от успешната поредица „Пътеводител на българския пътешественик” и е на пазара от средата на месец май 2010 г.

Книгата е продукт на сътрудничеството между издателство БУК БУТИК и “Българският къмпинг портал” – CAMPING.BG


В книгата са включени къмпинги от България, Гърция, Турция и Хърватия. Всеки къмпинг е представен с кратка информация, снимка(и), контакти, условия и цени. Освен справочната информация, в изданието има специален раздел за полезни съвети от „стари къмпингари”, свързани с избора на екипировка, транспорт, техника, аксесоари, съвети за пътуване зад граница и т.н.

Справочникът се разпространява в цялата страна. Коричната цена на „Къмпинг на 3 морета” е 8.00 лв.

Повече информация за книгата и начините за закупуване ще откриете тук.

 

Уникални музеи в България

"Уникални музеи в България" е петата книга от поредицата "Пътеводител на българския пътешественик:. Тя ще ви отведе на места, които вероятно сте пропускали при пътуванията си в страната, но със сигурност ще ви впечатлят и вдъхновят.

В България има стотици музеи, сбирки и експозиции, всяка от които е ценна и с огромно значение за българската история и култура. Съществуват обаче места - музеи и отделни експозиции, които са по-специални, уникални по някакъв признак или пазещи невероятно ценни експонати в световен мащаб. Именно тези музеи са обект на изданието "Уникални музеи в България".

Много са музеите, които биха могли да влязат в тази селекция, но ние сме подбрали 23, които според нас са най-впечатляващи и интересни. Надяваме се да споделите нашия ентусиазъм и четейки тази книга да усетите поне част от чувствата, които породиха в нас тези места - възхита, гордост, възторг и едно невероятно културно удовлетворение, което рядко днес може да се постигне.

Цената на книгата е 8 лв.

Повече информация за книгата и начините за закупуване ще откриете тук.

 

Ски&сноуборд в Европа

“Ски&сноуборд в Европа” е уникално за българския пазар издание. Книгата представя 69 курорта в България, Австрия, Германия, Италия, Франция, Швейцария и страните от Централна и Източна Европа. Подбрани са интересни факти и полезна практическа информация.

Книгата съдържа конкретна и точна ценова информация, давайки на читателите възможността да сравнят както условията, така и цените в различните курорти.

“Ски&сноуборд в Европа” представя историята на курортите, наличните съоръжения, пистите, възможностите за културен и опознавателен туризъм, опциите за настаняване и начините за забавление извън пистите.

Полезната информация е комбинирана с изключителен снимков материал и модерен дизайн с цел лесното откриване на информация и добиването на представа за условията в курортите.

Можете да намерите "Ски&Сноуборд в Европа" в по-големите книжарници на страната, както и в магазини за спортна екипировка, българските зимни курорти, бензиностанции, супермаркети и молове.

Повече информация за книгата и начините за закупуване ще откриете тук.

 

 Пътеводител на българския пътешественик

Първата книга на медийна компания Бук Бутик носи името “Пътеводител на българския пътешественик” и поставя началото на поредица, свързана с възможностите за туризъм в страната.

"Пътеводител на българския пътешественик" събира на едно място интересни факти за българските туристически забележителности, полезна информация и маршрути, които са изпробвани от авторите на книгата.

В книгата е представен богат материал за 136 български градове, села, културни, природни, религиозни и исторически забележителности.

За да бъде още по-полезен, "Пътеводител на българския пътешественик" съдържа подбрана селекция от 74 конкретни идеи и маршрути за пътуване през свободното време и почивните дни.

"Пътеводител на българския пътешественик" припомня колко красива е България и ще ви провокира за приключения и пътешествия.

Книгата се превърна в изключително успешно начинание, като тиражът се изчерпа в рамките на няколко месеца.